monument en 4 Mei

Vanaf 18.30 is de Kruiskerk (Kerkweg 6)  is open voor publiek, waar om 19:00 een samenkomst en overdenking over 4 mei zal worden gehouden.

Na deze samenkomst zal er worden opgesteld om in een “Stille Tocht, naar het monument te gaan. De tocht zal worden begeleid door twee tamboers en vertrekt als de kerkklokken van de Kruiskerk gaan Luiden.

Ongeveer kwart voor 8, zal de stoet aankomen bij het monument, waarna door de kinderen van de basisschool, welke het monument dat jaar verzorgt, de fakkels ontsteken.

Vooraf het signaal “Het Taptoe, 2 minuten voor Acht zal klinken, zal een vertegenwoordiging van het College van Burgmeester & Wethouders van de Gemeente Oldebroek een korte toespraak houden.

Precies om 8 uur zal het signaal stil worden en houden we de 2 minuten gedenking van onze bevochten vrijheid. Na de 2 minuten, zal het muziekkorps het Wilhelmus in zetten. Na het wilhelmus, zal de Kranslegging, onder Koraalmuziek door het korps, beginnen na de kransleggers, zal het defilé voor iedereen worden geopend en is er voor iedereen gelegenheid om bloemen bij het monument te leggen.

Tegen half 9, is de herdenking afgelopen.

Advertenties